סברינות

סברינות או באבא א-רום כמו שהן מוכרות בשמן ....מאפה שמרים טבול בסירופ מתקתק עם קצפת וניל ולרוב דובדבן זרחני למעלה ....אז זהו שלא זו הגירסה שלי לנושא .
אני מקצרת תהליכים לכן את כל הבלילה אני מכינה במגימקס כולל ההתפחה (כן עצלנית אתם כבר הבנתם את זה )...ואת הסברינות אני אופה בתבניות אלומיניום קטנטנות חד פעמיות (...כן לא קונה תבניות יקרות  ולא שוטפת כלים ).
הגירסה שלי היא פרווה אבל מי שרוצה יכול בקלות להמיר לחלבי .
הסברינות המקוריות טבולות בסירופ עם רום מכיוון שאני לא אוהבת רום אני משתמשת בתמציות שקדים ,ורדים ווניל אמיתי (אבל כמובן אסביר לטובת מי שאוהב רום איך להכין ).
סברינות 
חומרים :
3 כוסות קמח 
1/2 כוס סוכר 
2 כפות שמרים יבשים 
3/4 כוס שמו צמחי 

1/2 כוס מים 
6 ביצים L
גרידת תפוז אחד 
1/4 כפית מלח 
לסירופ- 5 כוסות סוכר 
3 כוסות מים 
מקל וניל חצוי 
קליפה מתפוז אחד 
כפית תמצית שקדים 
כפית תמצית ורדים 
לקרם - 3 שמנת צמחית 
חבילה וחצי אינסטנט פודינג וניל 
לרוטב פטל -כוס פטל קפוא שהפשרתם 
2 כפות אבקת סוכר 
לעיטור שוקולד -100 גרם שוקולד מריר 
100 גרם צמקאו לבן 
מעט קמח לקימוח 
שמן לשימון תבניות 
אופן הכנה :
למגימיקס /מיקסר והכניסו את הקמח , גרידת התפוד ,סוכר ושמרים ערבלו טוב .הוסיפו את השמן וערבלו ואז הוסיפו את המים תוך כדי ערבול .
הסיפו בהדרגה את הביצים וערבלו  עד קבלת מרקם אחיד . הוסיפו את המלח וערבבו עוד קצת .
פזרו מעט קמח על הבצק ...כן בעודו במעבד מזון .(זה יספח נוזלים מיותרים וימנע ציפה בבצק )
התפיחו עד הכפלת נפח (פשוט סגרו את מכסה המעבד מזון וכסו במגבת או שהוציאו את הקערה של המיקסר  וכסו במגבת )
עבדו שוב את הבצק דקה והעבירו לשק זילוף (הבצק שיתקבל דביק מאוד וחשוב  לעבוד איתו מהר .
זלפו את הבצק לתבניות חד פעמיות שכבר שימנתם מראש .אחרי הזילוף נערו מעט את המגש (כדי לפזר את המסה ) ותנו לו לתפוח עוד 10 דקות .
אפו ב180 עד  שהוא מזהיב וברגע שתהפכו אחד תראו שהוא שחום ויפה גם למטה (בערך 17-20 דקות )
הניחו לקרור . ברגע שהתקררו חתכו את החלק העליון (זה יחשוף את הפנים וייקל על המאפה בספיגת הסירופ )
הכניסו את הסוכר הוניל וקליפת התפוז לסיר ברגע שמגיע לסף רתיחה הכניסו את התמציות .
ברגע שרותח הכניסו את הסברינות שהחלק החתוך כלפי מטה (האש עדיין דולקת והסירופ מבעבע ) אתם מניחים לזה לשתי דקות ואז הופכים לעוד שתי דקות .
מסננים ומעבירים למגש .
בינתיים המיסו את השוקולד המריר(30 שניות במיקרו יעשו את העבודה ) ומרחו על נייר אפיה קררו 2 דקות במקפיא ומרחו  מעל את הצמקאו הלבן המומס קררו וחתכו לפי רצונכם (סכין או ביד בגסות כמוני )
בעזרת מזלג צרו צורות (כן ככה פשוט ויפה )
ערבבו את הפטל שהפשיר (הוא מגיר נוזל וזה טוב ) עם אבקת הסוכר ומעכו עם מזלג .
הקציפו את כל חומרי הקרם לקרם יציב והעבירו לשק זילוף עם צנטר כוכב .
הניחו על צלחת את הסברינה זלפו מהקרם הניחו מעט רוטב ונעצו את  השוקולד .
*מי שרוצה רום בסירופ פשוט וותרו על הוניל שימו את הסוכר המים והסיפו 2 כפות רום (המשקה לא התמצית -פשוט איכותי יותר )
עכשיו תתרחקו בצעדים קטנים ....ותכחישו הכנה .
הדרכה מצולמת -























כל הזכויות שמורות ל"מפלצת העוגיות-טוני משיח" אין להעתיק להפיץ או להשתמש בתוכן ללא רשות .מוזמנים לשתף לינק למתכון 

תגובות

רשומות פופולריות