הרהורים של אושר




















הקאפקייקס האלה פשוט עסיסיים וטעימים .
אני משתמשת במקל וניל אמיתי לבלילה ,דבר שמעשיר את הטעם .
אפשר לצפות את הקאפקייקס בקרם ולמלא בקונפיטורת פירות יער ביתית /קנויה איכותית .
האופציה השניה היא לזרות אבקת סוכר להניח מעט שוקולד ואוכמניות כחולות מעל(אפשר לוותר מי שלא אוהב ולשים תות /אפרסק /אננס ...)
״הרהורים של אושר ״
חומרים :
לקאפקייקס (20 קטנים /10 בינוניים )
2 1/2 כוסות קמח 
1 שקיק אבקת אפיה 
4 ביצים 
200 גרם חמאה רכה 
1 תוכן של מקל וניל (2 כפיות וניל איכותי אם אין )
1 1/2 כוס רוויון /אפשר להחליף ביוגורט 
1 כוס סוכר 
למילוי -(ניתן להחליף בקונפיטורת איכותית )
2 כוסות פירות יער 
1 כוס סוכר 
1 כוס מים 
לציפוי -
2 שמנת מתוקה 
1 אינסטנט פודינג וניל 
חצי כוס חלב 
אופן הכנה :
בקערה ערבבו (עם מקצף ידני ) חמאה סוכר ותוכן מקל וניל .
הוסיפו את הביצים אחת אחת תוך כדי ערבוב .
הכניסו את הקמח ואבקת האפיה ,ובמקביל הוסיפו את הרוויון .
ערבבו עד שהכל אחיד .העבירו לתבניות קאפקייקס חג פעמיות /רב פעמיות (למי שרוצה לשטוף כלים ).
אפו בתנור שחומם מראש ל180 עד שבבדיקת קיסם ייצא יבש .
הקאפקייקס הקטנים בערך 15-18 דקות הגדולים 20-25 .
הכינו את הקונפיטורה -
בסיר קטן הכניסו את כל החומרים והביאו לרתיחה .הורידו אש ובשלו עד הצטמצמות בחצי .ערבבו מידי פעם .
קררו .
* מי שלא אוהב את החרצנים אפשר לסנן בשינוואה (מסננת ).
קרם -הקציפו אינסטנט פודינג עם שמנת כשיציב הכניסו את החלב .
הקציפו עד שיציב .העבירו לשק זילוף עם צנטר 13 עגול .
לעיטור שוקולד -המיסו שוקולד מרחו על נייר אפיה והקפיאו .הוציאו ושברו לחתיכות גסות .
הרכבה -קררו לפני הרכבה את הקאפקייקס 
לקאפקייקס עם קרם - רוקנו עם כפית פריזיאן /כפית קטנה מעט מתוכן העוגה ומלאו בקונפיטורה .
זלפו את הקרם קשטו בפירות יער ובשוקולד מריר.
לקאפקייק ללא קרם -
זרו מעט אבקת סוכר .הניחו חתיכת שוקולד מריר וחתיכת אוכמנית /פרי אחר שאתם אוהבים .
רגישויות -ללא גלוטן -השתמשו בחצי כמות קמח תירס דק וחצי כוס קורנפלור .
ללא חלב -החליפו במחמאה ,את הרוויון החליפו בחלב סויה /שקדים /אורז .
החליפו בשמנת צמחית וחלב שקדים /אורז /סויה -בקרם 
בתיאבון. !!!!!

תגובות

רשומות פופולריות